mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. február 20., kedd

2018. 02. 20. 12:33 magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 20p2018. 02. 20. 12:33 magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 20p >>Lovasi András, Bëlga, Quimby, Djabe, NEO, Akkezdet Phiai, Kispál és a Borz, Emil.RuleZ, Harcsa Veronika, Ez a Divat, Kiscsillag, Singas Project<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.Lovasi András 
Vedd fel a szép ruhád 4:19
Mire megtanultam 4:23
Mára már 4:25
Aki szeretne visszajönni 2:27
~ Bandi a hegyről 2001
Amikor rákattansz ilyen kis hülyeségre
2001 november világpolitikai szempontból is zaklatott első hetében érkezett gyanús küldemény a Wanted szerkesztőségbe. A borítékot felnyitó személyzet egy darab Verbatim márkájú (a világhírű Verbatim kiadó, a kedvencünk!) kompakt lemezt talált a felnyitott borítékban, amelyre ismeretlen filctollas ember a Bandi from the Hill szavakat írta alkoholosan. A Wanted Kortárs Popzenei Elemzőcsapata rövid auditív szakértői vizsgálattal megállapította, hogy gondos kezek az ismert dél-magyarországi énekes-basszusgitáros (a szaksajtóban: basszeros vagy bőgős), Lovasi András szólólemezének anyagát rögzítették a zöldes szürke korongra... Lázas munka vette kezdetét, amely kisvártatva befejeződött. Többször megismételt befogadási kísérlet után az egyfős szakértői csoport a "negyvenhárom perc keserédes popmuzsika" meghatározást írta a megfelelő kartonra, majd bővebb információhalmaz beszerzése végett fölkereste a Művészt.


Maci 4:14
Nemzeti hip-hop 5:27
"Trianon Tagadó Tibi, a 3T, Táltos Bandi. Jobbos Tibi, Jobbágy Feri, dartvéder, doszpotpeti, zsíros deszkások, csángó brékesek, jegyellenőrök, liezon az oviban. Mit kíván a magyar nemzet? Természetesen magyar nemzeti hiphop rapet. Minden más kívánság azóta sem teljesült, vagyis: érvényes" - írja Ligeti Nagy Tamás a magyar rocktörténelem egyik legkülönlegesebb alakulatának bemutatkozó nagylemezéről. Déri Zsolt korabeli kritikája szerint: "Ez lemez a maga kategóriájában tökéletes. A virtuóz baromkodás mesterműve, eszement, vitriolos humorú szerepjátékok sora, egy percig sem lehet röhögés nélkül kibírni".

Hoppá 2:51
Fekete Lamoure 4:28
Búcsú az Univerumtól 3:57
FM 66.6
Voltál te is ifjonc és bohó 
Féktelen fekete felhőket betörő
Angyalka a világ tetején
Most megrezzen az égbolt és abból aláhull
Egy félvilági szerető 
Alsóváros alján felborul a fény
Dódi azt mondja, mindemellett a Káosz amigos az egyik kedvenc lemeze. „Pont emiatt a lelki helyzet miatt erős dolgok jöttek ki szépen és tisztán.” Livius egyetért, Tibi pedig folytatja. „Rengeteg minden került felszínre. Emberi konfliktusok is, olyan kincsek, amit csak szenvedésből és pusztulásból lehet megtanulni. Később mindez beépíthetővé válik, mikor már tud vele bánni az ember. De akkor nem úgy tűnt, hogy én tudnék. A zenekar viszont ezáltal is jobban összerottyant, kiengedtük a feszültséget és elfogadtuk az elvesztést. A kaotikus rendszernek össze kellett dőlnie ahhoz, hogy újat építhessük. Pusztulnia kellett. Csak nem volt jó részt venni ebben a pusztulásban.”
Djabe
Táncolnak a kazlak 5:39
Fátyol mögött 4:37
~ Táncolnak a kazlak 2003


NEO
Régi ismerős 2:54
Szerelem téma 3:44
~ Kontroll 2003

Akkezdet Phiai
Akkezdet 4:59
2 ponttal 2:58
Hogy üssön 4:28
~ Akkezdet 2004
Závada Péter: "Rájöttem, hogy nem tudom a frankót"
Ma már nincs olyan forradalmi hangulatban, mint évekkel ezelőtt, amikor költőként is ismert lett az Akkezdet Phiai underground hiphop duó Újonca, Závada Péter. Újabban filozófiai doktori iskolába jár, elmélyedve az operettek világában például újraírta a Csárdáskirálynőt, egészségesebb életmódra váltott, és a magánéletében is törekszik a feminizmusra, a hagyományos nemi szerepek átírására. Ám a legfontosabb esemény az életében, hogy a napokban jelent meg új verseskötete, a Roncs szélárnyékban, ami egészen más, mint amit eddig írt.


Kispál és a Borz
Csiga 3:40
WC-n sírni 3:31
Iszonyú lassú 4:15
Ugyanazokat 3:23
~ Én, Szeretlek, Téged 2004
Lemez: Ha überelni (Kispál és a Borz: Én, szeretlek, téged)
...A helyzet reménytelen, bár lennének ötleteim - de most ne rólam legyen szó, hanem a Kispál és a Borzról. Pontosabban azokról a gesztusairól, amelyekkel erre a katasztrófa sújtotta klímára reflektál. Hangoskodás és hígulás nélkül, látszólag kis távolságtartással, "mindössze" arra rendezkedve be, hogy - tekintsen elõre vagy hátra - még többet facsarjon ki magából. Hogy amire képes és ami az asztalra kerül, az lehetõleg ne essen messze egymástól...


Emil.RuleZ
Aki lefelé száll 4:00
Zanga!Zanga 4:46
~ Zanga!Zanga 2005

Harcsa Veronika
The Look of Love 5:30
Parole, Parole 4:22
~ Speak Low 2005
Magánkiadásban 2005Ez a Divat
On My Feet 6:54
The Moon's Song 8:04
~ From the head to the feet 2006

Kiscsillag
Itt valahol 4:01
Kockacukor 3:33
Tűköb táncol 2:40
~ Greatest hits vol.1 2006


Singas Project
Searching for Happiness /Intro/ 0:45
Oh, Daddy 5:45
Brazilectro 6:10
~ Yolife 2007
Berger Dalma
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése