mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. május 11., péntek

2018. 05. 11. 9:51 magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 15p2018. 05. 11. 9:51 magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 20p >>Drastik Putto, EZ Basic, Little G Weevil, Fish!, (halál; orgazmus), Mystery Gang, minimál Bogart, Grand Mexican Warlock, Tudósok, Korai Trancemission, Galla Miklós<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.Drastik Putto
Semmi van bárhol 4:04
Irreális szám 4:08
Képviselő bácsikhoz 2:44
~ Bosszúból galamb 2012
NEM tudom mi ez, de tetszik
...Ez a zene ugyanis nehezen megfogható és tárgyalható, ezért NEM is tudom megmondani milyen, csak azt, hogy milyen NEM.
NEM mindenki tudja. Nevezetesen azt, hogy a Kispál és a Borz és a Kiscsillag dobosaként ismertté vált Mihalik Ábel több hangszeren is kitűnően játszik. Sokoldalú tehetség, hiszen az említett együttesek és a Drastik Putto még NEM minden: Ábel egy jazz zenekarban is érdekelt. NEM folyik ez a csapból, mint Zámbó Jimmy négy oktávja vagy Ákos új arc(ulat)a. Pedig folyhatna. Elkelne egy ilyen csap minden háztartásba. De nálunk sajnos csapnivaló csapok vannak...


EZ Basic
Victoire Scott 3:52
Hungarian Girl 3:20
~ Memories Of Spring 2012
MEMORIES OF SPRING - EZ BASIC-LEMEZPREMIER
Szarvas Árpád, a zenekar énekes-gitárosa így beszél a lemezről: „A Memories Of Spring alapötlete mindössze annyi volt, hogy csináljunk laza, három perc körüli, a saját mércénkkel mérve rádióbarát gitárpop-dalokat, mindenféle felesleges sallang (hosszú intrók, stb.) nélkül. A számok rögzítése már nem volt ennyire egyszerű, ugyanis az volt a tervünk, hogy majd mi keverjük meg az anyagot, és az eddigi albumainkkal ellentétben ne stúdióban, hanem egy külső helyszínen, például egy nagy belmagasságú teremben történjen a felvétel (elsősorban a természetes zengetés és a nagy tér miatt), ami elképzeléseink szerint jobban passzolt volna a korábbi dalainkhoz képest ezúttal jóval régiesebb, a 60-as évek zenei világa inspirálta új számainkhoz..."


Little G Weevil
Shook It and Broke It (Little G. Weevil) 3:22
Mean and Dirty (Little G. Weevil) 5:32
Swing In the Middle (Little G. Weevil) 5:21
~ Moving 2013
LITTLE G. WEEVIL - EGY MAGYAR SRÁC MEGHÓDÍTOTTA AZ ÚJVILÁGOT
...15 éve még itthon kezdte zenészi karrierjét, ám állítása szerint a fellépési lehetőségek száma egyre csökkent, így 2004 szeptemberében egy gitárral, egy bőrönddel és 1300$-al az Alabama-i Birminghambe költözött. Fél éve volt, hogy munkát találjon, és bekerüljön a zenei életbe, de ez nem jelentett számára akadályt. Egy szálloda konyhájára vették fel, ahol éveken át mosogatott. Gábor előrelátó volt és még itthon megkereste a helyi blues klubokat, majd jelentkezett egy „Open Mic”-re ahol felfigyelt a tehetségére a Birminghami Blues Egyesület elnöke. Ez volt számára a nagy lehetőség, hiszen általuk művészvízumot kapott és Amerikában tudott maradni....
Fish!
Konzervzene 3:01
Van ilyen 2:40
~ Konzervzene 2013
Fish!: Dübörög a Konzervzene
A Fish! sosem a szofisztikált, mély zenéjéről volt híres. Ahogy a zenekar frontembere, Kovács Krisztián egy lapunknak 2010 őszén adott interjúban fogalmazott, „mi viszonylag egyszerű, de korántsem fakezű rockzenét játszunk”. Ennek ellenére, a Fish! egy ízig-vérig bulizenekar, ahogy többször találóan megfogták: Magyarország egyik legjobb fesztiválbandája. Aki volt már egy koncertjükön, az minden bizonnyal egyet kell, hogy értsen ezzel a megállapítással. Az életszagú, a kimondottan a fesztiválérzésre hajazó szövegeik, zenéjük, a nem túl összetett hangzásvilág ennek ellenére hatalmas erőt tud felszabadítani egy-egy fellépésük alatt...


(halál; orgazmus)
Amikor reggel 1:10
Lobotómia 2:36
Idegenek 5:57
~ COI+US 2014
Dinamikus meditáció és diszkópunk a mai magyar sorskérdésekről
A (halál;orgazmus) még az amúgy mostanában nagyon vibráló és sokszínű hazai rock/punk színtérről is ki tud tűnni: a magukat leginkább diszkópunk stílusba soroló zenekarnak dalaiba főleg lét- és társadalomelméleti kérdések keverednek, mellé pedig koncerteken is nehezen felejthető színpadi jelenlétet mutatnak fel.
A salgótarjáni gyökerű zenekart 2012-ben alapította Pintér Gergő énekes, Csank László basszusgitáros és Gressai Ferdinánd dobos, majd a következő évben csatlakozott hozzájuk Kocsis Szilveszter billentyűkkel.


Mystery Gang
Ránk vár... 2:51
Százezer ördög /Megőrülök érted 3:39
Holdfénynél szól a vad zene 3:07
Nézz rám, megbabonázlak km. Péterfy Bory 2:47
~ Helló, helló! 2014
A gyerekkori álomból elindult rockabilly trió az elmúlt 15 év alatt semmit sem veszített kezdeti, vagány, „rossz fiús” vadságából. Mindemellett zeneileg kinyíltak, több földrészen nemzetközi elismertséget szereztek. Ma már az európai szakmai kör a rockabilly egyik legjelentősebb helytartójaként tekint a Mystery Gang-re. Zenei életútjuk alkotói csúcsaihoz érve, a külföldi albumok után a Universal Music kiadásában, vadonatúj és immáron magyarul felcsendülő, slágerekkel teletűzdelt olyan színes rockabilly albumot készítettek, amely az érzelmek és irányzatok teljes palettáját öleli fel. Az Egri Péter, Passzinger Zoltán (Singer) és Tamási László típusú elementáris egyéniségeknek nem kenyere az egysíkúság.
A Mystery Gang új lemeze minden ízében világszínvonalon és mai zenei nyelven szólva képviseli a manapság aranykorát élő, az ’50-es és ’60-as évek világát megjelenítő vintage pop-ot.


minimál Bogart
Intro (to the Observable Universe) 2:21
Black Hole Encounter 4:50
Fire on Soyuz 9:54
~ Fire on Soyuz 2015
Jammin' at the edge of space. minimál Bogart's fully improvisative music is the perfect noise for one sick trip. Just feel free, ladies and gentlemen; special treat for the ears!
credits
released August 20, 2015
Győző Prekop - harmonica
Csaba Szőke - guitar
László Dorotovics - bass
István Jenei - drums


Grand Mexican Warlock
Main Stage 5:12
Vexed 6:49
Babou 5:23
~ III 2016
Ha a mai pop csak csengőhang, akkor ez egy szimfónia
Amikor 2011-ben megjelent az első Grand Mexican Warlock-lemez, az Aeons, a javarészt elragadtatott kritikákban versenyt lehetett volna indítani arról, ki találja meg többször a szupergrup, vagy a sűrű és egyedi bemutatkozás kifejezéseket. Néhány személyi változás és öt év után a zenekar a sűrű jelzőt egyre inkább maga mögött hagyta, az egyedi azonban talán még igazabb a hangzásukra, mint az emlékezetes bemutatkozáskor. Az egyszerűen csak III címet kapó új album az eddigi legletisztultabb formában mutatja a bandát. Persze a tőlük eddig megszokott ízek, a hetvenes évek progrockját és a modern, stílusok felett álló kultbandákat (The Mars Volta, Tool) idéző megoldások azért maradtak.


Tudósok
Rendőr funk 3:09
Alzheimer Karaoke Chanson 2:59
Bevándorló blues 3:41
Rendőr disco 3:06
~ Alzheimer Karaoke 2016
Magyar Narancs - Lemez
A Tudósok immár 30 éves munkásságában talán az a legizgalmasabb, hogy újból és újból meg kell szokni, hogy folyvást változni képes, mint egy sikoltozó szkizofrén... A Tudósok klasszikus mámorát igyekszik megidézni a bariton szaxofonjával visszatért, veterán tudóssal, Dezső Tónival és az ifjonc gitárossal, Gulyás Leventével kiegészült formáció, miközben Endrei Dávid biztos kézzel bőgeti a basszust, és Jeli Gergely dobtémáira sem lehet panasz... Megengedő, megbocsátó, beletörődő hang ez, a lemondás operettsanzonjaié.


Korai Trancemission
Shamisen 5:18
Sunrise 6:49
Rain 6:21
~ Korai Trancemission 2017
Magyar Narancs - Lemez
A 27 éve alakult Korai Öröm népes tagsága az évek során számos termékeny leágazást hozott létre. Ezek közül talán a legéleterősebb a három éve koncertező Korai Trance­mission, ami annyi tesz, hogy a zenekar magja (Kovács Andor gitáros, Kilián Zoltán basszusgitáros, Csányi Viktor dobos, Jócsik János ütős, és az egzotikus fúvóshangszereket megszólaltató Paizs Miklós) kiegészültek Borosi Gábor és az Óperentziából ismerős Domokos Tibor billentyűsökkel. Amúgy a gyökerekhez nyúlnak vissza, tisztán instrumentális transzzenét játszanak, mint a Korai Öröm legkorábbi periódusában. A lemezre rögzített hat, derekas terjedelmű kompozícióban a pszichedelikus/acid rockból, az etno-trance zenékből, a dubból érkező, és persze az elektronikus tánczenéből vett, de itt organikussá varázsolt témák dominálnak...
Korai Trancemission - 2017. 09. 08. - Szeged / Nyugi kert I.


Galla Miklós
Bélát itt ne keressék 2:57
A tenger kék vizén 3:19
Dalolj! 2:36
~ Bélát itt ne keressék (Elektromiklós Gallantológia) 2018
Galla Miklós: „Nem vagyok búvalbélelt. Pláne most, hogy CD-m jelenik meg”
Több mint 30 év után életműösszegző és új dalokkal teli dupla albummal jelentkezett Galla Miklós Bélát itt ne keressék – Elektromiklós Gallantológia címmel...
G. M.: Egész máshogy szólnak a dalok 21. századi szintetizátoros kísérettel. Rá is írtuk a borítóra, hogy „új felvételek”, nehogy valaki azt higgye, hogy valami archív válogatásról van szó. Nem volt kérdés, hogy milyen zenei stílusban csináljuk meg, számomra teljesen egyértelmű volt, hogy ezt csak így lehet. Bele vagyok habarodva, szerelmes vagyok az elektronikus zenébe. Első helyen a Kraftwerkbe, de nagyon sok német szintetizátoros produkciót szeretek.
ELEKTROPOPOS DALLAL ÉS KLIPPEL TÉR VISSZA GALLA MIKLÓS, JÖN EGY DUPLA ALBUM IS


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése